תלוש שכר הינו דף אשר מפרט את כל מה שעבד עובד כל שהוא במהלך חודש ספציפי.
ישנה משמעות לכך כי תלוש שכר יהיה קל להבנה ונהיר ביותר. המבנה של תלוש שכר והפרמטרים אשר מוכנסים אליו יותאמו על פי חוק הגנה של שכר, סעיף עשרים וארבעה לחוק. תלוש שכר מתחלק למספר אלמנטים עיקריים, כלהלן:
- נתונים אישיים.
- פירוט של השכר אשר הוענק לעובד.
- הטבות אשר אותן העניק המעביד.
- ניהול ימים אשר אותם החסיר העובד.
- ניכוי תשלומים אשר הינם מופרשים עבור רשויות.
- פרמטרים מצטברים.
- פרמטרים כללים חדשים.

ניהול נוכחות עובדים
עבור ניהול נוכחות עובדים ישנן שני פרוצדורות, כלעיל:
- אחד מן הדברים אשר מסבים הכי הרבה נזק להצלחה של חברה הינו תחום האיחור של עובד. לצד אי הבקרה בנוכחות של עובד במקום עבודה שלו, כמעט ואי אפשר לעקוב אחר שעת הנוכחות של העובדים שלכם, ללא לבזבז הרבה זמן על כך. במציאות של היום נוכל למצוא מענה נהדר עבור ניהול נוכחות עובדים, כמו תוכנות לניהול נוכחות, דרך מערכת ניהול החשבונות שלכם, דבר אשר ניתן לערוך נוכחות גם דרך הטלפון הנייד שלכם.
- על פי סעיף עשרים וחמישה לחוק שעות עבודה ומנוחה, אשר נקבע בשנת 1951, נקבע כי מעסיק נדרש לנהל יומן על שעות העבודה, גמול שעות נוספות ,גמול עבודה במנוחה שבועית, וכן שעות מנוחה שבועיות. דבר נוסף אשר מציין חוק זה הינו כי הרישום ביומן יבוצע באופן קבוע ויפרט רישום של שעות עבודה אשר בוצעו הלכה למעשה.
ניהול נוכחות מחוץ למשרד
מעביד אשר מעסיק עובדים ששוהים מחוץ למקום העבודה, כמו למשל – פועלי בניין, אנשי מכירות או נהגים, מוצא קושי לבצע רישום ספציפי שלהם. כיום ישנו מענה על ידי דיווח בטלפון נייד, אבל למעביד לא קיימת אינפורמציה לגבי האזור אשר בו נמצא העובד שלו ובמידה ואכן הוא נמצא באזור זה. כיום יש כל מיני אפליקציות הפותרות סוגיה זו, על ידי דיווח של כניסה ודיווח של יציאה ממקום אחד למקום אחר. הפירוט הזה ייעשה על ידי טלפון חכם או על ידי טבלט, אשר יועבר באופן מלא למערכת של ניהול עובדים בכל מיני אפליקציות.
עוד מאמרים

למה חובה לבצע אבחון ארגוני אחת לשנה כל שנה?
אבחון ארגוני הוא צילום תמונת מצב ארגונית שמאפשרת למקבלי ההחלטות להבין ולזהות תהליכים מרכזיים שקורים בארגון ולפעול על מנת לשנותם.

לבד בצמרת? –דירקטוריון ניהולי (חיצוני) יעשה זאת אחרת
כדי לנהל ארגון לצמיחה ושיפור מתמיד – נדרש לעבוד בתוכנית עבודה, תקציב, בקרה ומדידה וגורם מקצועי חיצוני אשר מסוגל להעמיד מראה לצוות הניהולי ולהביא את

חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א-2020
ביום 18/11/2020 נכנס לתוקף חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א-2020, אשר מסדיר את אופן התשלום עבור עובדים הנמצאים