שאלות ותשובות בנושא חל"ת, לעובדים/ות המוגנים מתוקף חוק עבודת נשים
ההיתר להוצאה לחל"ת ניתן לתקופה של עד 60 ימים לכל היותר. בתום התקופה שנקבע בהיתר, עליך להחזיר את העובדת לעבודה עד למועד הלידה אלא אם הוגשה על ידך בקשה להארכת ההיתר לפני שפג תוקפו בהתאם להנחיות וההיתר הוארך.
מצב זה אינו עומד בדרישות ההיתר והחוק, ההיתר ניתן לתקופה קצובה כאשר בסיומה חובה על המעסיק להחזיר אותך לעבודה. יתרה מכך בהיתר שניתן למעסיק נקבע כי בתום תקופת ההיתר או בעת חזרת המצב לקדמותו (המוקדם מביניהם), חובה על המעסיק להשיב אותך לעבודה באותו היקף משרה ובאותו שכר. כמו כן בחזרה לעבודה על המעסיק לתת עדיפות לעובדים בתקופה מוגנת על פני יתר העובדים.
על המעסיק להחזיר אותך לעבודה מוקדם ככל הניתן עם חזרת העסק לשגרה, וזאת גם אם ההיתר ניתן עד למועד מאוחר מיום חזרת העסק לשגרה. על המעסיק לעשות מאמצים כנים לשלב אותך בעבודה ולהימנע מאפליה שלך בעניין זה.
יש לבחון את הסיבה בגינה העובדת אינה מעוניינת לחזור ולפעול בתום לב ותוך התחשבות בצרכים של העובד/ת ומקום העבודה. ככל שאין פתרון במסגרת יחסי העבודה עליך לשקול צעדייך.
בתום תקופת תוקפו של ההיתר או בעת חזרת העסק לשגרה, המועד המוקדם מבניהם.
על המעסיק להגיש בקשה להיתר ובעת בחינת הבקשה יבחנו השיקולים להוצאה לחל"ת. במידה וימצא כי ישנה עילה מוצדקת להוצאתך לחל"ת ונשקלו אפשרויות חלופיות להעסקתך, המעסיק יוכל לקבל היתר. באם ימצא שלא נשקלו האפשרויות כאמור ואין עילה מוצדקת, לא יינתן היתר.
אם את בתקופה מוגנת עלייך להודיע למעסיק על מנת שהוא יפנה לבקש היתר להוצאה לחל"ת.
אם המעסיק רוצה לפטר אותך הוא צריך להגיש בקשה להיתר לפיטורים, ורק אם קיבל היתר לפיטורים יוכל לפטר אותך. בכל מקרה שיינתן היתר לפיטורים על המעסיק להחזיר אותך לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, או לשלם לך שכר חלף הודעה מוקדמת.
בתקופה שבין ה 15.3.2020 ועד 17.4.2020 מעסיק שהוציא עובדת לחל"ת, גם אם לא קיבל היתר ועמד בתנאים על פי תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (הוראות מיוחדות לעניין ביטוח אבטלה) התש"ף-2020, שפורסמו ב-4.6 – לא היה חייב לקבל היתר. ככל שלא היתה עמידה בתנאי ההיתר הנך רשא/ית להגיש תלונה למינהל ההסדרה והאכיפה למייל הבא: Nhalat@economy.gov.il
בקשה לחל"ת יכולה להיות ביוזמת המעסיק אך נדרשת הסכמת העובד/ת בכל מקרה. אם את/ה בתקופה המוגנת לפי חוק עבודת נשים על המעסיק היה לפנות בבקשה להיתר, אלא אם עמד בתנאים של התקנות כאמור לעיל.
עוד מאמרים

למה חובה לבצע אבחון ארגוני אחת לשנה כל שנה?
אבחון ארגוני הוא צילום תמונת מצב ארגונית שמאפשרת למקבלי ההחלטות להבין ולזהות תהליכים מרכזיים שקורים בארגון ולפעול על מנת לשנותם.

לבד בצמרת? –דירקטוריון ניהולי (חיצוני) יעשה זאת אחרת
כדי לנהל ארגון לצמיחה ושיפור מתמיד – נדרש לעבוד בתוכנית עבודה, תקציב, בקרה ומדידה וגורם מקצועי חיצוני אשר מסוגל להעמיד מראה לצוות הניהולי ולהביא את

חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א-2020
ביום 18/11/2020 נכנס לתוקף חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א-2020, אשר מסדיר את אופן התשלום עבור עובדים הנמצאים